6 Δεκέμβρη

Σαν σήμερα το 2008 δολοφονήθηκε απο τον μπάτσο Κορκονέα ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Η σφαίρα του Κορκονέα δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό ήταν η ουσία του κράτους και της καταστολής του. Συντάσεται με την ευρήτερη λεηλασία που εξαπολύει το κράτος και το κεφάλαιο στα χαμήλα κοινωνικά στρώματα. Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί σε ένα σύστημα που περνάει την ποιο μεγάλη δομική του κρίση και θέλει να αναχετήσει οποιαδήποτε λαική δυσαρέσκεια που πέρνει έμπρακτη μορφή.

Ένας απο τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Α.Γρηγορόπουλου ο τότε υπουργός εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, οποίος μίλαγε για μεμονωμένα περιστατικά και προσπαθούσε να δικαιολογήσει τους μπάτσους, διορίστηκε πρόεδρος δημοκρατίας απο την «πρώτη φορά αριστερά» επιβραβεύοντας τον για την στάση του στην τότε δολοφονία.

Ο Παυλόπουλος είναι το τρανό παράδειγμα πως το πολιτικό σύστημα επιβραβεύει τα τσιράκια του οταν σε δύσκολες στιγμές το βγάζουν λάδι και το σώζουν. Ο Σύριζα σαν και τα υπόλοιπα καθεστωτικά κόμματα που είχει σαγηνευθεί απο την εξουσία μόλις την απέκτησε, ο ίδιος ο ο αρχηγός του, Α.Τσίπρας πρότεινε για πρόεδρο δημοκρατίας τον Παυλόπουλο, για να διασφαλήσει την πολιτική ομαλότητα και για να αποτρέψει τις ενδεχόμενες επαναληπτικές εκλογές .

Ο Συριζα δεν διαφέρει απο την τοτε κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την ίδια πολιτική διαχείρησης της καπιταλιστικής κρίσης με μέτρα κατα του λαού και υπέρ των υπερεθνικών και εθνικών οικονομικών ελίτ και αργά ή γρήγορα θα οδηγηθεί στην πολιτική χρεωκοπία και την κατάρρευσή.

Δημοσιεύθηκε από

Αδέσποτος

★Προσοχή Δαγκώνει...

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s