Αναδημοσίευση από τον ιστότοπο του Kollect
Της Maria Sofou
Οι φωτογράφοι Ματ Μπλουμ και Κέιτι Κεσλερ συνεργάστηκαν για το Nu Project, μια ιδέα που άρχισε το 2005 και τώρα έχει γίνει μια σειρά από βιβλία.
Το Nu Project είναι γεμάτο με όμορφες, αλλά το κυριότερο, ειλικρινείς φωτογραφίες γυναικών που θέλουν να δείξουν τα σώματά τους έτσι όπως ακριβώς είναι. Μέσα στην οικειότητα των ίδιων τους των σπιτιών, αυτές οι γυναίκες αποκαλύπτουν τα σώματά τους χωρίς δισταγμό, χωρίς μακιγιάζ και μόνο με φυσικό φωτισμό.
Ο φακός του Μπλούμ τους έδωσε την ευκαιρία να αμφισβητήσουν τα πρότυπα ομορφιάς σε όλο τον κόσμο και να αλλάξουν τον τρόπο που οιγυναίκες και τα κορίτσια βλέπουν τους εαυτούς τους. Μέχρι σήμερα πάνω από 250 γυναίκες σε Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική και Ευρώπη έχουν συμμετάσχει στο project και οι φωτογραφίες τους είναι συναρπαστικές: κάθε μια από αυτές αποκαλύπτει μια ψυχή πίσω από τη σάρκα, κάθε μια από αυτές αποκαλύπτει μια προσωπικότητα που λέει την δική της ιστορία.
Σε μια εποχή όπου μη ρεαλιστικά πρότυπα επιβάλλονται καθημερινά στις γυναίκες και όπου το φώτοσοπ κυριαρχεί στον ψηφιακό κόσμο, είναι πραγματικά αναζωογονητικό να βλέπει κανείς περήφανες γυναίκες να αισθάνονται άνετα με το σώμα τους και να επιδεικνύουν κουράγιο και αυτοπεποίθηση.
Ακολουθεί ένα μικρό δείγμα:











Πηγή: Art-Sheep
Μετάφραση – επιμέλεια για το Kollect: Διατσημόγατο