η ισιότητα πρέπει να καταστραφεί [PDF]

[…] Η διαδικασία της συλλογικής μετάφρασης, καθώς και το αποτέλεσμα της, δεν αποτελούν μόνο μια πράξη αντίστασης στον υπάρχοντα λόγο. Επιλέγοντας να εκφράσουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα εαυτά μας και τις σχέσεις μας ή μεταφέρονταςτο λόγο κάποιας που μας βρίσκει σύμφωνα, είναι ένας από τους τρόπους να καταστήσουμε υπαρκτό έναν «άλλο», ένα λοξό τρόπο πο υμπορούμε να φέρουμε τα σώματα μας. Η διαρκής αυτομόρφωση μας επιτρέπει να φανταζόμαστε όλο και καταλληλότερους τρόπους να αντιμετωπίσουμε όλες τις μορφές που παίρνει η καταπίεση πουβιώνουμε. Η ύπαρξη και η κυκλοφορία ενός κειμένου που καταφέρνειμε απλό λόγο να εξηγήσει τη σημασία που έχει η ρήξη με τηνισιότητακαι την σιςετεροκανονικότητα στον ευρύτεροαντιεξουσιαστικό/αναρχικό αγώνα, τη βρίσκουμε ζωτική.

Η συνεχής ενδοσκόπηση, στοχεύοντας στον εντοπισμό και το ξερίζωμαεξουσιαστικών συμπεριφορών στα ίδια μας τα εαυτά, αποτελεί έναναπό τους βασικούς πυλώνες του αγώνα ενάντια στην εξουσία. Παράλληλα, όσο σημαντική είναι η καταστροφή του υπάρχοντος συστήματος, άλλο τόσο σημαντική είναι και η δημιουργία χώρου ναεκφραστούν όλοι οι τρόποι του υπάρχειν και του σχετίζεσθαι, που δεν υπακούνε σε αυτό. Νιώθουμε ότι πρωτοβουλίες σαν αυτή που πήραμε με την παρούσα μετάφραση, λείπουν από αυτό που ονομάζουμε κινηματικό αναρχικό χώρο. Στη δικιά μας εκτίμηση δεν είναι δύο διαφορετικοί αγώνες που μπορούν να συγκεραστούν, αλλά πρόκειται για τον ίδιο ακριβώς αγώνα, παρόλο που σε διάφορες στιγμές του χρόνου έχουν βρεθεί σε διάσταση, ακόμα και σε αντιπαράθεση. Η μετάφραση και η κοινοποίηση αυτού του κειμένου από μας, αποτελεί μια πολιτική κίνηση για να αναδείξουμε την επιτακτικότητα αυτής της συνειδητοποίησης, λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση. […]

Το κείμενο της Saffo Papantonopoulou “Straightness must be destroyed” δημοσιεύτηκε στο βιβλίο “Queering Anarchism:Addressing and Undressing Power and Desire” το 2012 στις ΗΠΑ από την AK Press.

Το ζινάκι εδώ: Η ισιότητα πρέπει να καταστραφεί [PDF]

Δημοσιεύθηκε από

Αδέσποτος

★Προσοχή Δαγκώνει...

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s