Σχετικά με τον Αδέσποτο

Ο Αδέσποτος δεν έχει αφεντικό, συχαίνεται τις διαταγές. Δεν είναι σαν τα άλλα σκυλάκια. Του αρέσει να κάνει βόλτες στην νυχτερινή Αθήνα, να συμμετέχει σε πορείες, να πηγαίνει σε συνελεύσεις και να γαυγίζει μπάτσους.

Αγωνίζεται για έναν κόσμο χωρίς αφεντικά. Για μια κοινωνία ελευθερίας, αλληλεγγύης, ισότητας και συμπεριληπτικότητας, στην οποία οι άνθρωποι θα ζούνε αρμονικά μαζί με τα υπόλοιπα όντα χωρίς να υπάρχει κυριαρχία, βία, προνομιακότητα και εκμετάλλευση. Προϋπόθεση για το πέρασμα σε αυτή την κοινωνία, είναι η ανατροπή του καπιταλισμού, του κράτους, της πατριαρχίας των σχέσεων κυριαρχίας, ιεραρχίας και καταπίεσης. Για την ανατροπή χρειάζεται να δημιουργηθεί επαναστατικό κίνημα με ελευθεριακές κοινότητες αγώνα, που θα έχουν δικές τους κοινωνικές θεσμίσεις, αξίες και ήθη. Το πέρασμα δεν είναι μια στιγμιαία συνθήκη αλλά είναι μια διαδικασία μακρόχρονη και επίπονη που λέγεται Κοινωνική Επανάσταση. Επομένως, η Κοινωνική Επανάσταση είναι ο μόνος δρόμος, για να ξεπεραστούν όλες οι κυρίαρχες θεσμίσεις και να βαδίσουμε προς την κοινωνική-ατομική απελευθέρωση και την Αναρχία.

Στην σελίδα θα βρείτε ό,τι έχει σχέση με μεταφράσεις, βιβλία, τέχνη, επιστήμη, άρθρα, εργασιακά καθώς και οτιδήποτε έχει σχέση με τον Αναρχισμό, την διαθεματικότητα και τους λοατκια+ αγώνες. Κάποιες φορές η σελίδα θα λειτουργεί ως χώρος αντιπληροφόρισης. Την ευθύνη για οτιδήποτε δημοσιεύεται την έχει ο Αδέσποτος. Επίσης, αυτά που γράφονται απηχούν μόνο στις απόψεις του Αδέσποτου και κανενός άλλου.

Το υλικό της Σελίδας μπορεί ελεύθερα να διακινηθεί και να διανεμηθεί αρκεί να αναφερθεί η πηγή και να μην χρησιμοποιηθεί για κέρδος. Σχόλια που εκπέμπουν εμπάθεια και δεν συνεισφέρουν στην πολιτική συζήτηση θα διαγράφονται. Επιπλέον, θα διαγράφονται σχόλια τρανς-μισογύνικα, ρατσιστικά, φασιστικά, από αυταρχικούς μπολσεβίκους, κομματικούς γκρούπις, κρατιστές κτλ.

Επικοινωνία στο e-mail: connect@adespotos.org

Για οικονομική ενίσχυση του ιστότοπου: https://ko-fi.com/adespotos